Workshop Verlijmen theorie

De prijs van de workshop is € 70,- en is inclusief thee / koffie en de basisbenodigdheden.

Door u aan te melden gaat u accoord met de workshop en cursusvoorwaarden en de veiligheidsvoorschriften.

Omdat deze workshop niet altijd gepland wordt, is het ook mogelijk om deze workshop op individuele basis met ons af te spreken, zodat we u van de benodigde informatie kunnen voorzien.

Algemene informatie

Overzicht van deze cursus / workshop 
Voor wie is de workshop bedoeld?Technische workshop: voor iedereen die meer wil weten van de techniek van UV-verlijming en het gebruik van kitten, én e.e.a. eens willen uitproberen
Gevraagde voorkennisGeen
Kosten / deelnemer
Duurin een groep: 4 uren (1 dagdeel)
Duurindividueel: 2 uur, datum in overleg
Lunch inbegrepen?Nee
Eventueel bijkomende kostenGeen
Min / max aantal deelnemersDeze workshop is ook individueel af te spreken.
Min / max aantal deelnemers in een groep4 / 8
Handout beschikbaar?Ja, maar ook zelf aantekeningen en foto’s maken is handig
Kunt u uw gemaakte object direct meenemen?ja

Beschrijving

De workshop is bedoeld voor diegenen die meer af willen weten van verlijmingstechniek voor glas, lamineren van glas en appliqué-werk.

De workshop behandelt het gebruik van diverse UV-lijmen voor glas-glasverbindingen (lijmen die uitharden onder ultraviolet licht) en kitten voor zowel glas-glasverbindingen als verbindingen tussen glas en steen, glas en hout en glas en ijzer. We vertellen u over onze ervaringen met deze lijmen en kitten, welke verschillende soorten er zijn en wanneer je welke gebruikt. U kunt diverse soorten UV-lijmen zelf kort uitproberen. Wij demonstreren u het gebruik van twee-componenten siliconenlijm voor lamineren en appliqué-werk. U krijgt echter alle informatie om thuis (of later in ons atelier) met de materialen aan de gang te gaan.

De workshop heeft een theoretische basis: we behandelen lijmsoorten, leveranciers, prijzen, toepassingsmogelijkheden (en onmogelijkheden), het bespreken van een aantal testobjecten die wij met de verschillende lijmen en kitten hebben gemaakt. Verder bespreken we de noodzakelijke voorbereidingen: scherpe snijkanten maken, schoonmaakmiddelen voor glas, hout, steen en metaal, en evt. opruwing van de ondergrond bij steen en metaal. In bijzondere gevallen kunnen we zonder UV-licht toch UV-lijmen gebruiken: we passen dan een katalysator toe.

Natuurlijk komen ook UV-lampen aan de orde: welke zijn geschikt, wat kosten ze en waar koop je ze. Van alle producten die aan de orde komen geven wij u de leverancier(s), de prijzen, houdbaarheidsdata enzovoort. Tevens krijgt u van ons een overzicht mee van alle toegepaste lijmen en kitten met hun eigenschappen, sterkte en overige bijzonderheden.

Er is alle ruimte om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen m.b.t. verlijmen.