Workshop Sandcasting

De prijs van de workshop is € 70,- en is inclusief thee / koffie en de basisbenodigheden.

Bij aanmelding vraag ik een aanbetaling van € 25,-. Door u aan te melden gaat u accoord met de workshopvoorwaarden.

 

Voor deze workshop is geen voorkennis nodig. Het is een eenvoudige techniek die veel mogelijkheden biedt. U kunt meer informatie lezen over deze techniek onder het kopje techniek –  techniek sandcasting.

 In de workshop leert u het materiaal “glas” kennen. U vult een metalen bak met speciaal zand en maakt, met behulp van diverse attributen, een afbeelding in het zand. Dit is een negatiefmal van het te vormen glasobject. Dit negatief kunt u verfraaien met gekleurde glaspoeders, stukjes gekleurd glas, glasstaafjes (stringers), koperdraad en koperfolie, etc. De mal vult u verder met stukken gekleurd glas en transparante glasbrokken.

Daarna gaat de metalen bak in de oven, en het glas zal in uw mal smelten en de aangebrachte kleuren meenemen. Het smelten van het glas in de glasoven gaat op een temperatuur van circa 850 graden en neemt anderhalve dag in beslag. U kunt uw object dus niet direct meenemen, maar u moet het enige dagen later komen ophalen.

 Bij deze workshop ontvangt u een eenvoudige hand-out, en tips waar u op internet meer informatie kunt vinden over bredere toepassingen van sandcasting.