Faciliteiten en verhuur atelierruimte.

Ik heb als atelier Eibos een kleine atelierruimte aan huis.

Het atelier beschikt over alle attributen voor glasfusing en glascasting, sandcasting, powderprinting, zeefdrukken etc. . Er is een glasoven met binnenmaat 50 x 50 x 30 cm (l x b x h). Kleine groepen tot ongeveer 4 personen kunnen in de toekomst hier workshop volgen. Er wordt momenteel gewerkt aan uitbreiding van de atelierruimte.

Verder werk ik intensief samen met Glasatelier Lichtinzicht te Veldhoven.

Zij hebben alle mogelijke gereedschappen en machines om er een volwaardig glaskunst object te kunnen maken en deze ook volledig naar eigen wens te kunnen afwerken. Hieronder staat beschreven wat bij hun de mogelijkheden zijn. Via deze link kunt u foto’s bekijken van hun atelier ruimte en een deel van de aanwezige machines. http://www.lichtinzicht-glas.nl/verhuur-atelierruimte-en-faciliteiten/

Werkruimte en Advies

Voor diegenen die zelf te weinig of geen werkruimte hebben bieden wij werkruimte aan, inclusief het gebruik van basisgereedschappen voor glas (glassnijders, linealen, breek- en knabbeltangen, slijpmachines (Kristall 2000), etc. Voor het gebruik van grotere gereedschappen (glaszaag, schuur- en polijstapparatuur e.d.) is een apart tarief.

De droogwerkruimte bestaat uit 3 werktafels van ca. 90×180 cm. In principe is de ruimte bedoeld voor het maken van objecten van kleine tot gemiddelde omvang. Grotere objecten kunnen alleen alleen in overleg bewerkt worden; dit is mede afhankelijk van de duur van het werken aan het object.

Alle koudbewerking en het voorbewerken en schoonmaken van zeefdrukzeven gebeuren in de aparte koudbewerkingsruimte. Het zandstralen en lassen vindt plaats in een derde ruimte, ons “lashok“.

 

Koffie en thee zijn bij de prijzen inbegrepen.

Alle prijzen hieronder zijn exclusief 21% BTW. U kunt een BTW-factuur krijgen.

 

Veiligheid

De grotere gereedschappen zijn alleen te gebruiken door personen die al ervaring hebben met het bewerken van glas, dit ter beoordeling van ons atelier.

Voor uw veiligheid zijn de volgende regels van toepassing voor het werken in ons atelier.

  • U dient alle aanwijzingen van medewerkers van ons atelier op te volgen
  • In het atelier dient u gesloten schoenen, een lange broek, een dicht shirt zonder kantjes of wijde mouwen, een (veiligheids)bril en (bij het werken met materialen die fijn stof afgeven) een stofmasker (minimaal P2) te dragen. Bij het koudbewerken van het glas (boren, zagen of polijsten) dient u gehoorbescherming te dragen. U kunt zelf uw veiligheidsbril en/of stofmasker en/of gehoorbescherming meenemen, de in het atelier aanwezige artikelen te gebruiken en/of bij ons aan te aanschaffen (stofmaskers P2 à € 2,– / stuk). Verder gelden ook onze Veiligheidsvoorschriften.

Over de apparatuur

De bandschuurmachines hebben banden in diverse korrel, van grit 80 (carborundum) tot kurkband voor de eerste polijsting.

De glaszaagmachine heeft een MK-303 Professional zaagblad van 14″ (356 mm), waarmee glas gezaagd kan worden van maximaal 11,5 cm dik. De verhuurkosten per zaagklus wordt met ons van tevoren afgesproken. Deze kan naar boven of beneden afwijken van de verhuurkosten in de tabel. Soms heeft iemand veel tijd nodig om de zaag in te stellen, maar verzaagt weinig dik glas; een ander is een vol uur aan het zagen door dikke blokken glas van 11 cm. De slijtage aan de zaag is in dit laatste geval veel groter dan in het eerste geval.

De vertikale polijstmachine heeft twee viltschijven (Polpur). Eén met aluminiumoxide, de ander met zeer zuiver ceriumoxide.

De zeefdrukfaciliteiten bestaan uit fotosensitieve emulsie, een UV-belichtingstafel (hogedruk-kwiklamp), diverse zeven, rakels, holrakels, blocking-tape en blocking-emulsie (ook om de zeef te retoucheren), een uitspuitinrichting voor de zeef, en diverse pigmenten. Eventueel kunnen wij een digitaal bestand voor u printen op een transparante folie, die u kunt gebruiken voor het belichten van de zeef.

De straalcabine heeft een afmeting van 120 x 60 x 60 cm (l x b x h). De cabine heeft zowel een voor-opening als zij-openingen, zodat ook lange objecten gestraald kunnen worden. We stralen met witte edelcorund, korrel 180. Hiermee is eventuele verglazing zeer goed weg te halen als voorbereiding op bijvoorbeeld een firepolish. Tevens geeft het een mooie fijne mattering aan glas. Een gezandstraald object kan behandeld worden met Fingerschutz tegen vetvlekken, vingerafdrukken en dergelijke. Het oppervlak wordt hiermee iets meer satijn-achtig. Gewone olijfolie werkt overigens ook prima!

Andere materialen dan glas mogen niet gestraald worden in de cabine om verontreiniging van gestraald glas tegen te gaan!

Snijplotter / Straalfolie. Wij kunnen op verzoek ook teksten en afbeeldingen vanuit de computer snijden op onze snijplotter (maximale breedte 40 cm bij 10 meter lengte). De kosten hiervoor zijn in overleg.

UV-verlijming. We hebben alle materialen (uv-lijmen, uv-lampen) in huis voor uv-verlijming van glas. Het gebruik van de uv-lampen behoort tot het basisgereedschap bij de verhuur van atelierruimte.

Stringer-oventje. We hebben een klein stringer-oventje beschikbaar voor het trekken van glas-stringers. U kunt eventueel uw eigen glas meenemen. Het is verstandig met twee mensen te werken (stringer trekken, stringer afknippen en opvangen)

Lichtbakken. We hebben twee lichtbakken van 60 x 60 cm die vrij gebruikt kunnen worden bij huur van atelierruimte.

Droogkast voor gipsmallen en vochtmeter. We hebben een elektrische droogkast voor gipsmallen (afmeting 35 x 45 x 110 cm, l x b x h) met verschillende gaasbakken voor meerdere mallen. De kosten voor gebruik hiervan bedragen € 0,85 per uur. Reken voor pas gegoten gipsmallen op 30 – 40 uur droogtijd tot een (relatieve) luchtvochtigheid van 15%. Het is, gelet op de kosten, verstandig de droogkast te vullen met meerdere mallen (mag ook samen met mallen van anderen).

Verhuur

De prijzen zijn exclusief 21% BTW